- Wesele
- Przyjęcie komunijne
- Zimna płyta
Wesele
Danie 1
Rosół z makaronem
Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.
Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)
Kluski śląskie
Mięsa:
devolay
kotlet schabowy tradycyjny
kotlet schabowy z serem i żurawiną
brizol
kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem
udko z kaczki w sosie żurawinowym
pierś z kaczki w sosie żurawinowym
pulpeciki w sosie śmietanowym z pieczarkami
Dodatki:
bukiet surówek
biała kapusta,
czerwona kapusta,
surówka z marchewki,
kapusta zasmażana
marchewka gotowana
Danie 2
Deser lodowy z owocami i sosem malinowym
Danie 3
Kopytka włoskie (Gnocchi)
Mięsa:
golonki z warzywami
karczek z grilla
gołąbki
policzki w sosie myśliwskim
pizza włoska
Dodatki:
buraczek zasmażany
surówka Colesław
ryż paraboliczny z filetem z kurczaka na słodko-kwaśno
Danie 4
Pieczony udziec wieprzowy
Dodatki:
Ziemniaczki zapiekane w mundurkach
Świeżonka
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z sałaty lodowej
Ogórki małosolne
Ogórki kiszone
Sosy
Danie 5
Frytki
Ryba smażona
Podudzie kurczaka faszerowane
Schab faszerowany
Żeberka w sosie BBQ
Rolada z udka z kurczaka
Warzywa gotowane – kalafior, brokuł
Danie 6
Czerwony barszcz podawany w czarkach
Dodatki:
Pierogi z mięsem z wody okraszone cebulka i skwarkami
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane
Krokiety z pieczarkami
Paszteciki
Deser:
Pierogi z serem polewane sosem jogurtowym - na słodko
Poprawiny
Danie 1
Żur staropolski na cebuli zapiekanej z borowikami oraz dodatkami: jajkiem gotowanym, kiełbasą, boczkiem zasmażanym
Młode ziemniaki gotowane z omastą i koperkiem
Kluseczki bazyliowe
Mięsa:
devolay
kotlet schabowy
kotlet mielony z pieczarkami
kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem
uda kurczaka rolowane z farszem
polędwica z sosem pieczarkowym
Dodatki:
Krokiety ziemniaczane z pieczarką zasmażaną
Bukiet surówek
Kapusta zasmażana
Mizeria
Deser:
Naleśniki z serem z owocami i sosem czekoladowym
Naleśniki z jabłkiem z owocami i sosem czkoladowym
Danie 2
Grill
Mięsa na grillu:
kiełbasa grillowa zapiekana
kaszanka z jabłkiem zapiekana
golonka
skrzydełko z kurczaka
filet z kurczaka
szaszłyki
Dodatki:
grillowane warzywa: papryka faszerowana, cukinia, bakłażan
hamburgery
sałatka grecka
surówka z kapusty pekińskiej
sosy
dipy
Danie 3
Flaki wołowe z nutą majeranku
Przyjęcie komunijne
Danie 1
Rosół z makaronem
Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.
Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)
Ziemniaki zapiekane
Mięsa:
6 rodzajów mięs
Dodatki:
bukiet surówek
biała kapusta,
czerwona kapusta,
surówka z marchewki,
kapusta zasmażana
marchewka gotowana
Danie 2
Deser lodowy z owocami i sosem malinowym
Danie 3
Kluski śląskie w sosie myśliwskim
Kopytka włoskie (Gnocchi)
Mięsa:
karczek z grilla
żeberka w sosie BBQ
policzki w warzywach
golonka po bawarsku
Dodatki:
buraczek zasmażany
surówka z kapusty pekińskiej
Danie 4
Tort
Danie 5
Czerwony barszcz podawany w czarkach
Dodatki:
Pierogi z mięsem z wody okraszone cebulka i skwarkami
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane
Krokiety z pieczarkami
Paszteciki
Deser:
Pierogi z serem polewane sosem jogurtowym - na słodko
Zimna płyta
Schab sous vide z sosem chrzanowym
Pasztet z żurawiną
Śledzie na trzy sposoby
Wędliny z naszej wędzarni
Zimne nóżki
Sałatka z makaronu ryżowego i paluszków surimi
Sałatka z kurczakiem sous vide podana z granatem i serem
Sałatka jarzynowa
Polędwiczka wieprzowa sous vide w sosie jabłkowym
Rolady wieprzowe sous vide
Roladki z tortilli z kurczakiem i warzywami
Marynaty
Deska serów